Gehandicaptenplatform in gesprek met burgers

Vrijdagmiddag 14 februari  was er in de kerkzaal van het ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen een koffiemiddag voor de CVA vereniging.

Er waren ongeveer 30 mensen aanwezig en het werd een gezellige informatieve middag.
De aanwezigen kregen een uitleg van Ida Vos voorzitter van st. Gehandicaptenplatform te Hoogeveen over de werkwijze en het doel van dit platform.
Het platform is een vertegenwoordiging van alle burgers met een beperking (Handicap of chronische ziekte ) in gemeente Hoogeveen. Om deze burgers en hun gezinsleden ook mee te kunnen laten doen in het leven van alle dag is er nog steeds inzet nodig en inzicht.
Toegankelijkheid van openbare gebouwen/winkels/scholen /banken en wat niet al.

Alle evenementen die worden georganiseerd recreatiemogelijkheden/sport /vervoer/
Mensen bewust maken van het feit dat iedereen graag meewil doen . Binnengeleide lijnen/ ringleidingen/ daaraan werkt het platform in werkgroepen en overleg met de gemeente en de ambtenaren. Ook zijn er gesprekken met de politiek.
Immers waar moeder met de kinderwagen binnenkan komen kan ook oma in de rolstoel of opa op de scootmobiel binnen komen. Iedereen heeft in zijn leven baat bij toegankelijkheid.
Het platform komt ogen en oren tekort om alles te toetsen in de hele gemeente.

Ida Vos vraagt dan ook de aanwezigen om mee te denken en als ze zaken tegenkomen dit door te geven zodat er aan gewerkt kan worden. Dit najaar is er al twee maal een tocht gemaakt door Hoogeveen met twee wethouders Dhr. Smit en dhr. Eerenstein . beide wethouders kregen een route te rijden met een rolstoel waarin ze zelf konden ervaren wat hun wielende burgers in de praktijk tegenkwamen. Dit gaf hen een onvergetelijke indruk. Ook wethouder Hiemstra zal binnenkort zijn bijdrage hierin leveren. Met het oog op bewustwording zal ook dit jaar weer een tocht gemaakt worden met een stel leerlingen van het Roelof van Echten college die i.v.m. maatschappelijke stage een opdracht zullen uitvoeren die het platform voor hen gaat opstellen.

Samen met alle aanwezigen op de CVA middag stelde Ida Vos dat mensen met een beperking zeker waarde hebben voor de maatschappij . Participeren is een prachtig woord in de nieuwe plannen vanaf den Haag maar dan moet er nog veel gedaan aan drempels letterlijk en figuurlijk. En gezinsleden  of partners die mantelzorg verlenen zijn burgers die hun gezinslid de waarde proberen te geven die ze verdienen. Daarbij mag er best wat steun gegeven worden omdat er in een dag maar 24 uur zitten.

Een gedachte over “Gehandicaptenplatform in gesprek met burgers

  1. gisteren een gesprek gehad met de WMO-raad over de uitvoering van huishoudelijke verzorging WMO. verbluffende voorvallen, verslag komt nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s